Selülitler genetik yatkınlık, hormonal nedenler, fazla kilolar, hareketsiz yaşam, hamilelik veya yanlış beslenme alışkanlıklarıyla tetikleniyor.
En çok kadınları etkiliyor!
Selülitle mücadelenin en önemli adımlarından biri beslenme. Kadınların korkulu rüyası olan selülitle verilen savaşta hangi besinlerin tercih edilmesi gerektiğini bilmek de önemli.Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Berna Ertuğ ”Selülit oluşumunda kişinin genetik yapısı önemli bir etkendir. Annesinde selülit olan bir kadında selülit görülme olasılığı oldukça yüksektir. Bu durum, kilo problemi olmayan, hatta çok zayıf kadınlarda bile selülit görülmesini açıklamaktadır” ifadesini kullandı.
Karbonhidratlara dikkat
Özellikle yüksek karbonhidratlı ve yağlı besinlerin tüketiminin selülit oluşumunu artırdığına dikkat çeken Dyt. Ertuğ, “Selülit problemi yaşayanlarda fast-food tarzı beslenme alışkanlıkları yaygın şekilde gözleniyor. Damar tıkanıklıklarına neden olan trans yağları içeren sucuk, salam, sosis türevleri selülite yol açan gıdalar arasında yer almaktadır” dedi. Ertuğ, vücutta su tutulmasına neden olan tuz ve doymuş yağların, cildi sıkılaştıran kolajen dokuyu yıkarak ciltte sarkmalar meydana getirdiğine değindi. Ertuğ “Rafine şeker de selülit nedenlerindendir” açıklamasını yaptı.
Günde 3 litre su tüketilmeli
Selülitle mücadelede kazanılması gereken beslenme alışkanlıklarının başında su tüketiminin yer aldığını vurgulayan Ertuğ sözlerini şöyle sürdürdü: “Gün boyu yeterli miktarda su tüketimiyle kan dolaşımı sağlanmakta ve vücutta ödemin oluşması önlenmektedir. Günde en az 2-3 litre olarak alınması gereken sıvının büyük çoğunluğunu oluşturmalıdır. Selülit tedavisinde özellikle iyi bir antioksidan olan C vitamini, ciltteki kolajen yapımında önemlidir.
Maydanoz, karnabahar, brokoli, portakal, kivi, limon, çilek, greyfurt, yeşil biber gibi besinler içeren, C vitamini yönünden zengin menülerle selülit tedavisinde etkin sonuçlar alınabilmektedir. Beslenmede tavuk, yumurta, mantar, pırasa, bezelye, sarımsak, limon, armut gibi bakırdan zengin besinlere yer verilmeye, kan basıncını düşürerek dolaşıma yardımcı olan muz, karpuz, havuç gibi potasyum bakımından zengin gıdaların tüketilmesine özen gösterilmelidir.”
-habervitrini
En çok kadınları etkiliyor!
Selülitle mücadelenin en önemli adımlarından biri beslenme. Kadınların korkulu rüyası olan selülitle verilen savaşta hangi besinlerin tercih edilmesi gerektiğini bilmek de önemli.Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Berna Ertuğ ”Selülit oluşumunda kişinin genetik yapısı önemli bir etkendir. Annesinde selülit olan bir kadında selülit görülme olasılığı oldukça yüksektir. Bu durum, kilo problemi olmayan, hatta çok zayıf kadınlarda bile selülit görülmesini açıklamaktadır” ifadesini kullandı.
Karbonhidratlara dikkat
Özellikle yüksek karbonhidratlı ve yağlı besinlerin tüketiminin selülit oluşumunu artırdığına dikkat çeken Dyt. Ertuğ, “Selülit problemi yaşayanlarda fast-food tarzı beslenme alışkanlıkları yaygın şekilde gözleniyor. Damar tıkanıklıklarına neden olan trans yağları içeren sucuk, salam, sosis türevleri selülite yol açan gıdalar arasında yer almaktadır” dedi. Ertuğ, vücutta su tutulmasına neden olan tuz ve doymuş yağların, cildi sıkılaştıran kolajen dokuyu yıkarak ciltte sarkmalar meydana getirdiğine değindi. Ertuğ “Rafine şeker de selülit nedenlerindendir” açıklamasını yaptı.
Günde 3 litre su tüketilmeli
Selülitle mücadelede kazanılması gereken beslenme alışkanlıklarının başında su tüketiminin yer aldığını vurgulayan Ertuğ sözlerini şöyle sürdürdü: “Gün boyu yeterli miktarda su tüketimiyle kan dolaşımı sağlanmakta ve vücutta ödemin oluşması önlenmektedir. Günde en az 2-3 litre olarak alınması gereken sıvının büyük çoğunluğunu oluşturmalıdır. Selülit tedavisinde özellikle iyi bir antioksidan olan C vitamini, ciltteki kolajen yapımında önemlidir.
Maydanoz, karnabahar, brokoli, portakal, kivi, limon, çilek, greyfurt, yeşil biber gibi besinler içeren, C vitamini yönünden zengin menülerle selülit tedavisinde etkin sonuçlar alınabilmektedir. Beslenmede tavuk, yumurta, mantar, pırasa, bezelye, sarımsak, limon, armut gibi bakırdan zengin besinlere yer verilmeye, kan basıncını düşürerek dolaşıma yardımcı olan muz, karpuz, havuç gibi potasyum bakımından zengin gıdaların tüketilmesine özen gösterilmelidir.”
-habervitrini
0 yorum:
Yorum Gönder