Evde Sivilceleri Yok Etme Yolları

Sivilcelerden muzdaripseniz, vereceğimiz birkaç küçük sır sayesinde savaşı siz kazanacaksınız.


Sivilce üzerine uygulanacak ilaçlar
Şiddetli akne için üretilmiş (A vitamini türevleri olan) birçok ilaç vardır ve bu ilaçlar sadece reçeteyle satılmaktadır. Eğer sizin de şiddetli akneleriniz varsa mutlaka bir cilt doktoruna görünmelisiniz. Bununla birlikte normal seyirde çıkan sivilceler için %2 salisilik asit içeren kurutucu losyonları denemelisiniz. Daha doğal ilaçlar için içlerinde çay ağacı ya da maydanoz olan ürünleri tercih edebilirsiniz.

Henüz çıkmadan yok edin

Yüzünüzde çıkmak üzere olan bir sivilce fark ederseniz, hemen ince bir kumaş ya da kağıt havlunun içine sardığınız buz küplerini o bölgeye bastırın. Aralıklarla 15 dakika uygulayın. Veya biraz kil maskesi alarak, tam o bölgenin üzerine sürün ve 30 dakika ya da gece boyunca bekletin.

Siyah nokta avcıları

Siyah noktalarınızı sakın sıkmaya kalkmayın, yoksa iz kalabilir. Bu işi dermatolog veya güzellik uzmanlarına yaptırabilir ya da siyah noktalar için üretilmiş ürünleri deneyebilirsiniz! Çünkü siyah noktalar, eğer çok derinde değillerse, bu ürünlerle rahatlıkla temizlenebilirler.

Büyümüş gözenekler

Soğuk yoğurdu yüzünüze uygulayarak 10 dakika bekletin ve sonra da ılık suyla durulayın. Yüzünüzü canlandıracak, fazla yağı ve bakteriyi alacak ve gözeneklerinizin daha sıkı görünmesini sağlayacaktır.

Kara lekeler

Sivilceler geçtikten sonra arkalarında bıraktıkları kara lekeler o kadar da kolay kaybolmayabilir. Bu sorun için bazı markaların çıkarttığı akne sonrası ürünleri deneyebilirsiniz.

Gizli ilaçlar

Sivilceleri kapatmak için içerisinde salisilik asit bulunan tedavi özellikli kapatıcıları tercih edin.

Makyaj sonrası sivilceler

Eğer kullandığınız bazı makyaj malzemelerinden, özellikle de fondötenden sonra sivilceleriniz çoğalıyorsa, bu ürünlerin içeriğindeki bazı maddeler gözeneklerinizi tıkıyor olabilir. Üzerlerinde ‘yağsızdır’ veya ‘sivilceye yol açmaz’ ibaresi bulunan ürünleri tercih edin.

İpucu: Sivilcelere son!

Yatmadan önce sivilcenin üzerine kalamin losyonu veya manyezi sütü sürün. Sabah kalktığınızda yok olduğunu görecek¬siniz. Başka bir yol da sivilcenin üzerine bal sürerek üzerini bantla kapattıktan sonra yatmaktır. Bal bakterileri öldürerek iyileşme sürecini hızlandırır.

Günlük sivilce önleme programı

Sabah

1. Temizleme: Yağlı ciltlere özel temizleme jeli ya da kremi kullanın.

2. Nemlendirme: Cildin fazla kurumasını engellemek için yağsız bir nemlendirici kullanın.

3. İlaç tedavisi: Kapatıcı özelliği olan ilaçları kullanın.
Akşam

1. Temizleme

2. Arındırma: Siyah nokta ve sivilcelere yol açan gözenek tıkayıcı maddelerden kurtulmak için yüz peelinglerini tercih edin. Ovalamayın! Peelingi hafif dokunuşlarla uygulayın.

3. İlaç tedavisi: Sivilce üzerine uygulanan ilaçlan tercih edin.

İltihaplı sivilceler

Yatmadan önce uçları beyazlaşıp gerginleşmiş sivilcelerinizin üzerine antibiyotik içeren ilaçlardan sürmeyi deneyin.

Bir gecelik sivilceler

Yatmadan önce soyulma özelliği olan ilaçlardan uygulamayı deneyin. Bu ilaçların içindeki salisilik asit sivilcenin küçülmesini sağlar.

T bölgesi

Özellikle T bölgesindeki gereksiz parlaklıktan kurtulabilmek için matlaştırıcı veya yağlanmayı önleyici ürünler deneyin. Bu tür ürünler fazla yağı emerek cildinizin pırlamamasını sağlar.

Saç çizgisinde çıkan sivilceler

Alında oluşan sivilceler, gözenekleri tıkayan saç kremleri veya saç şekillendirici ürünler yüzünden oluşabilir. Bu tür ürünlerin cildinizle temas etmemesini sağlayın. Bu ürünleri kullanmak zorunda kalırsanız, alnınıza bir saç bandı takın. Kasket tipi şapkalar da kiri ve teri hapsederek sivilcelenmeye neden olabilir. Şapkalarınızı temiz tuttuğundan emin olun.
 
Mucize taş
Şap taşı birçok kullanım özelliği olan mucize bir taştır. Taşı nemlendirerek iltihaplı sivilcenizin üzerinde gezdirin. Taşın üzerindeki tuz, sivilcenin bir gecede yok olmasını sağlayacaktır. Sivilceleri günde iki kez şap taşıyla ovalamak gerekir. Şap taşı aynı zamanda küçük kesiklerin kanamasını da durdurabilir. Bu taşı nereden mi bulacaksınız? Aktarlardan ya da eczanelerden edinebilirsiniz. Çoğu zaman şap kalemi ya da kanama durdurucu olarak da bilinir.

Minik sivilce baskınları

Bu ufak sivilceler için içinde çinko bulunan isilik ilaçlarını deneye¬bilirsiniz.

Mutfaktaki sivilce ilaçları

• Bir diş sarımsağı ikiye kesin (şaka değil) ve günde bir ya da iki kez sivilcenizin üzerine sürün. Sarımsak bakterileri ve dolayısıyla da sivilceleri öldürür. Açık yara şeklinde olan sivilcelere uygulamayın!

• Bir çay kaşığı kırmızı şarap sirkesini bir bardak suyla karıştırın ve sivilcelerinizin üzerine sürün. Açık yara şeklinde olan sivilcelere uygulamayın!

• İnce bir dilim patatesi sivilcenin üzerine yerleştirin ve gece yüzünüzden düşmemesi için de üzerine bant yapıştırın.
 
(ensonhaber)
Ekle

0 yorum:

 

Kadınca Güzellik Copyright © 2012 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities