Palermo'da Tatil Yaparsanız

Canlı semt pazarları, gürültülü sokak hayatı ve solgun güzelliğiyle insanı büyüleyen Palermo...

Canlı semt pazarları, gürültülü sokak hayatı ve solgun güzelliğiyle insanı büyüleyen Palermo, Sicilya'da ilk durağınız olmalı. Eğer bu civcivli kent fazla hareketli gelirse Sicilyalıların peşine düşüp İtalya'nın en sıcak adasının kıyılarını da keşfedebilirsiniz.

Borgo Vecchio'da pazar sabahı. Teatro Politeama'nın arkasından limana doğru inen sokaklara yayılan ve çoğunlukla işçilerin yaşadığı bu bölge, özellikle haftasonları hayat doluyor. Kent sakinleri haftasonları Borgo Vecchio'ya doluşup hareketli semt pazarını geziyor ve her şeyden öte cibo de strada'ya, yani Palermo tarzı sokak yemeklerine doyuyor.

Borgo Vecchio, paket servis de sunan kocaman bir açık hava restoranını andırıyor. Bu eski semtin yıkık dökük yapılarında yaşayanların a casa, yani evde yemek üzere satın aldığı hazır yiyecekleri satan yerlere rosticcerie deniyor.

Izgara et veya balık hemen oracıkta da tüketilebiliyor. Seyyar bir satıcı arabasında sfincione (üzerine soğan, domates, hamsi, güvey otu ve kıtır ekmek konan, kısık ateşte pişirilen pizzaya benzeyen hamurlu bir yiyecek) satıyor. Diğer seyyar arabalarda arancini (ragû, yani kıyma ya da jambon ve peynirle doldurulan, una bulanıp kızartılan pirinç köfteleri), crocche (patates kroket) ve panelle (bezelyeli börek) var. 

Palermo halkı kızartılmış yemeklere bayılıyor: Enginar, brokoli ve kenger koyu, mayalı bir bulamaca bulanıp kaynayan yağda kızartılıyor. Dilediğiniz an una bulanıp kızartılan, tuz ve limonla çeşnilendirilerek külahlarda satılan karides ve minik kalamarlardan satın alıp yolda yürürken yiyebiliyorsunuz.

Food&Travel
Ekle

0 yorum:

 

Kadınca Güzellik Copyright © 2012 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities