İşte Ömrü Uzatmanın Formülü

Bilimadamları, kalori miktarını azalttıklarında maymunların ömrünün uzadığını görmüşler.

Ömrü uzatmanın formülü



Bilimadamları, kalori miktarını azaltınca maymunların ömrü uzamış. ABD'deki Florida Üniversitesi'nden Barbara Hansen, St Louis kentindeki bir bilim toplantısına sunduğu bildiride, maymunlara verdikleri günlük kalori miktarını yüzde 30 azaltarak, hem hayvanları forma soktuklarını, hem de ömürlerini aynı oranda uzattıklarını bildirdi.

Hansen'in bildirisinde anlatıldığına göre, bir grup maymuna aynı şartlar altında aynı gıda rejimi uygulandı. Ve görüldü ki, hayvanların bazıları zayıflarken, bazıları şişmanladı, bazıları da şeker hastası oldu.

Bu farka genetik yapının yol açtığını belirten Hansen, bu gıda rejimi çerçevesinde maymunlara verilen günlük kalori miktarını uzun süre yüzde 30 oranında azaltınca da hayvanların ortalama ömrünün yüzde30 oranında uzadığını tespit ettiklerini belirtti. Hansen'e göre, kalori miktarının düşürülmesiyle 23 yıllık ortalama ömür 30 yıla çıktı.

Aynı toplantıda bildiri sunan Frank Hu adlı araştırmacı da, şişman ve hareketsiz kadınlarda erken ölüm riskinin, aynı yaştaki normal ilolu ve fiziksel bakımdan faal kadınlardan 2,5 kat fazla olduğunu belirtti.

20 yaşın üzerindeki Amerikalıların yüzde 65'i aşırı kilodan şikayetçi.

(yetenek.com)
Ekle

0 yorum:

 

Kadınca Güzellik Copyright © 2012 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities