Süt ve süt ürünlerinde daha sıklıkla bulunan Konjuge Linoleik Asit'in (KLA), son yapılan çalışmalarda, "kanseri önlediği, yağ depolarında ve kan şekeri düzeyinde azalma sağladığı ve bağışıklığı artırdığı"nın belirlendiği bildirildi.
Erciyes Üniversitesi (EÜ) Atatürk
KLA'nın kanseri önlediği, yağ depolarında ve kan şekeri düzeyinde azalma sağladığı ve bağışıklığı artırdığının hayvan çalışmaları ile ortaya konduğunu kaydeden İnanç, üniversitenin diyetetik bölümünde de yaşları 22-48 arasında değişen 24 obez kadın üzerinde çalışma yapıldığını anlattı.
Obez kadınlardan 12'sinin diyetlerine günde 1.8 gram KLA'nın 8 hafta süre ile ilave edildiğini ve diyet uygulanan diğer obez kadınlarla karşılaştırıldığını belirten İnanç, şu bilgileri verdi:
"KLA verdiğimiz 12 kadının vücut ağırlığı, beden kitle indeksi, bel ve kalça çevresi ölçümlerinde azalma sağlanmıştır, ancak
İnanç, halk arasında kalsiyum kaynağı olarak bilinen süt ve süt ürünlerinin yapılan çalışmalardan sonra ortaya çıkan faydalarının gözardı edilmemesi gerektiğine işaret etti.
İnek sütü türevlerindeki KLA içeriğinin, mera ve otlaklarda beslenen ineklerde daha fazla olacağını vurgulayan İnanç, şöyle devam etti:
"
Günlük tüketimin erkekler için 212 miligram/gün, kadınlar için ise 151 miligram/gün olduğu belirtilmektedir. Gereksinmenin yüzde 60'ı süt ürünlerinden, yüzde 37'si et ürünlerinden sağlanmaktadır.
0 yorum:
Yorum Gönder