Nemlendiricilerin Zararları

Derisi yağlı olan kadınların kullandığı nemlendiriciler, deride ''kozmetik akne'' ve ''seboreik egazama''ya neden oluyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DÜE) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Avcı, özellikle kadınların çok fazla nemlendirici kullandığını, oysa sadece derisi kuru olan kadınların nemlendirici sürmesi gerektiğini söyledi.

Kozmetik dünyasının kadınları nemlendirici kullanımları konusunda ''bombardımana'' tuttuğunu öne süren Prof. Dr. Avcı, şunları kaydetti:

''Kozmetik, normal olan yapıyı daha da iyileştirmek içindir. Ama kişinin deri yapısının özelliklerine dikkat edilmezse o kozmetik madde hastalığa neden oluyor. (Nemlendirici sürmezseniz cildiniz kırışır) gibi yanlış bir izlenim uyandırılmış. Böyle bir şey yok. Tamamen yanlış. Deride kırışıklıkla hiç alakası yok. Kırışıklık, derinin alt katmanlarında bağ dokusunda meydana gelen bir takım değişiklikler sonucu olur.''

Prof. Dr. Avcı, ''Ama kozmetik dünyası öyle bir bombardıman yapmış ki, deri kuruluğu varsa sanki kırışıklık gelişir. Hiç alakası yok. Derisi kuru olan insanlar nemlendirici kullansın. Ama derisi yağlı olsun olmasın tüm hanımlar alıyor nemlendiricileri. Derisi yağlı olan bayanlar nemlendiricileri kullandıklarında derilerinde aylar, yıllar sonra sivilceler gelişiyor. Bunun tedavisi de oldukça zorluklar gösteriyor. Biz buna (kozmetik akne) diyoruz'' diye konuştu.

DERİNİN YAĞLILIĞI
Ergenlik dönemindeki sivilceleri olan genç kızlar kadar gelişigüzel nemlendirici kullandığı için sivilceleri olan 45-50 yaşlarındaki kadınların da hastaneye geldiğini dile getiren Prof. Dr. Avcı, şu bilgiyi verdi:

''Bu nemlendiriciler, kadınlarda özellikle kış aylarında şiddetlenen seboreik egzamaya da neden oluyor. Bir kişinin saçları çok yağlanıyorsa, yüzü parlaksa, gözenekleri genişse derisi yağlı demektir. Bu kişiler, asla nemlendirici sürmemelidir. Yüzlerinin çene gibi belli yerlerinde kuruma oluyorsa sadece o bölgeye sürsünler.''



(milliyet)
Ekle

0 yorum:

 

Kadınca Güzellik Copyright © 2012 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities