Küçük Göğüslere Basit Çare

Küçük meme sorunu yaşayan ama ameliyattan korkan kadınlar, İsveç usulü çözümü kısa sürede benimsedi.
Bu uygulamada ölçü, sadece memeye enjekte edilen bir madde ile büyütülüyor. Yakalanan ölçünün kalıcılığı ise yaklaşık iki yıl...

Kadınların vücut şekillerini genetik faktörler, yaşam koşulları, beslenme şekilleri, gün içindeki egzersiz kapasiteleri etkiliyor. Eskiden değiştirilemeyecek gibi görünen kusurlar ve eksiklikler ise artık estetik ameliyatlar, hatta ameliyat bile gerektirmeyen işlemlerle ortadan kaldırılabiliyor. Tıpkı küçük, dolgun olmayan bir memeye sahip olmak gibi... Bu durum, kadınların özgüvenini olumsuz etkiliyor, kıyafetleri istedikleri gibi taşıyamadıkları düşüncesi yüzünden ayna karşısına geçtiklerinde mutsuz oluyorlar.

AMELİYATTAN KAÇANLARA
Bu sorundan yakınan kadınların imdadına yetişen farklı yöntemler var. Bunlardan biri de İsveç usulü meme büyütme işlemi...

İlk kez İsveç’te uygulanan ve başka ülkelerin yanı sıra Türkiye’de de “Macrolane” maddesi kullanılarak yapılan meme büyütme, ameliyat olmak istemeyen kadınların gözdesi haline geldi. Macrolane, derinin ana maddesi kolajenin yapı taşı “hyoluronic acid” esaslı bir madde... Bu maddenin değişik formlarını çok güvenli bir şekilde yıllardır yüz dolgusu olarak kullanıyoruz.

İşlemin nasıl yapıldığına gelince: Söz konusu madde, memeye belli noktalardan enjekte edilerek volüm artırılıyor. Macrolane maddesinin enjeksiyonu lokal anestezi altında gerçekleştiriliyor. Memenin altından ve yanından iki tane iğne girecek şekilde delikler hazırlanıp tüm meme uyuşturuluyor. Özel iğneler yardımıyla memenin arkasına belirli hat boyunca ihtiyaç olabilecek volüme yakın ve istendiği kadar enjeksiyon yapılıyor. Enjeksiyonu belli bir teknikle yapıp içindeki maddeyi, memenin şekline uygun olarak belirli yerlere yerleştirmek gerekiyor. Memenin durumu incelenerek en çok hangi hatlarda volüme ihtiyaç varsa o bölgelere enjeksiyon yoğunlaştırılarak uygulanıyor, böylece homojen dağılmış bir görünüm elde ediliyor. İşlem yaklaşık yarım saat sürüyor.

İŞLEMİN ÖMRÜ 2 YIL
İşlemin kalıcılığının iki yıl olduğunu söylemek mümkün. Uygulama yapıldıktan sonraki ilk bir yıl içinde maddenin yarısı kaybolmuş oluyor, ikinci yıl ise büyük kısmı gidiyor. Bu nedenle zaman zaman tekrarının yapılması önem taşıyor. Ameliyatsız meme büyütme işleminin başlıca üç avantajı var:
- Kolaylıkla uygulanıyor, büyük ameliyat gerektirmiyor.
- Uygulama yaklaşık yarım saatte bitiyor.
- Kişi bu madde kullanılarak estetik yapıldığında memesinin büyütülmüş hali hakkında fikir sahibi olabiliyor. Böylece daha kalıcı silikon ameliyatlarına kendisinin ne kadar hazır olduğunu görebiliyor.
- Daha az dolgunluk gerektiren memelerde bile macrolane rahatlıkla kullanılabiliyor. Çünkü kadınların ihtiyaç duydukları dolgunluk derecesi birbirinden farklı oluyor.

DEZAVANTAJLARI NELER
Yöntemin avantajlarının yanı sıra dezavantajları da var. Macrolane’in dezavantajı da eriyen, kaybolan bir madde olmasından ileri geliyor. ışlem belli bir süreç için yapılabiliyor, maliyeti de çok düşük değil. Silikon meme ameliyatlarının maliyetine yakın bir ücreti var. Her bir enjektör 10 cc, 20 cc olabiliyor, ihtiyaç duyulduğu kadar yapılıyor. Kullanılan dolgu durumuna göre maliyeti de değişiyor.

 
(ensonhaber)
Ekle

0 yorum:

 

Kadınca Güzellik Copyright © 2012 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities