Gözaltı Şişkinliğine Karşı Gül

Gülün faydaları saymakla bitmez.

Bir efsaneye göre gül, Afrodit’in çiçeğidir. Çiçeklerin arasında onu ilk fark edenin Afrodit olduğu ve gördüğünde güzelliği karşısında büyülendiği anlatılır. Afrodit çiçeği kopartırken dikeni eline batmış, çıkan kandan gülün rengi kırmızıya dönmüştür. Tam o anda Afrodit, Aşk Tanrısı ile karşılaşmış ve çiçekten etkilenen Aşk Tanrısı, çiçeği öperek onu sonsuz aşkın sembolü olan bir koku hediye etmiştir.

GÜL SUYU İLE NEMLENİN
Kozmetik sektörüne ilham kaynağı olan gül, güzelliğin en büyük eseridir. Son yıllarda doğal olana yönelmek büyük rağbet görmeye başladı. Gülsuyu da bunlardan birisidir. Kleopatra’nın bile gözdesi olan gül, kozmetik alanında pek çok işleve sahip. Gülsuyu ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Üstelik hassas ciltlerin bile rahatlıkla kullanabileceği gülsuyu, hem kızarıklıkları yok ediyor, hem cildin nem yapısını düzene sokuyor.

GÖZ ALTI ŞİŞLİKLERİNE
Gözaltınızda şişlikler ve morluklar varsa, gül özleri içeren göz jelleri ile bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Gözleriniz tahriş olmuş ve sulanıyorsa, göz kapaklarınızın üzerine, gülsuyu dökülmüş pamuklar koyun. Bir anda rahatladığını hissedeceksiniz.

STRES VE SIKINTININ İLACI
Gül kokusu, en iyi aromaterapilerden birisidir. Sıkıntı ve stresi yok eder, ağrılara iyi gelir. Hafif afrodizyak etkisi yaratır. İnsanın teninin ısısıyla birleşince, hafiflik yaratır. Bu yüzden parfümlerde kullanılır. Gül yağını vücudunuzda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Teninizin kuruyan bölgeleri yumuşar, canlanır ve hücre yenilenmesi oluşur. Pek çok yaşlanma geciktirici kremin içinde bulunan bu yağ, saf olarak da satılır. Birkaç damlasını banyo suyunuza katarak, cildinizi zararlı dış etkilerden korumuş olursunuz.

KIRIŞIKLIKLARA YABANGÜLÜ
Maske ve ampul şeklinde bulabileceğiniz yabangülü yağı, özellikle kuru ciltlerde muhteşem sonuçlar çıkarıyor. Yoğun bir bakım uygulayarak, hücre yenilenmesini hızlandırıyor ve kuruluktan kaynaklanan küçük kırışıklıkları düzeltiyor.

(h2.habertürk)
Ekle

0 yorum:

 

Kadınca Güzellik Copyright © 2012 Fashionzine is Designed by Ipietoon for Bie Blogger Template
In Collaboration With Teen Celebrities